I mitten av mars åkte jag och Vinny upp till Östersund för att träffa Tim den tilltänkte hanen. De föll för varandra och det blev två lyckade parningar. Vinny är bekräftad dräktig och valparna beräknas till 17/5
 
Föräldrar
Caramount Still Loving You "Tim"

Meriter:
Utställd med excellent

Tim är en hane i sina bästa år. Han är en lekfull och sprallig kille. Han gillar att bada på somrarna men springa de älskar han. Han är en trevlig kille som är väldigt lyhörd och svansen går i ett. Han har en perfekt storlek på ca 50 cm och han har snygga kurvor som en whippet ska ha.
 
RLD N RLD F Klenod's Vinny "Vinny"

Meriter:
Utställd med CK
Whippetrace licens
Lure coursing licens
Rallylydnads diplom Nybörjarklass
Rallylydnads diplom Fortsättningsklass
Whippetklubbens Trippelpris 2014

BPH testad med skott
MH testad med skott
Årets whippet gröngöling LC 2014
Placeringar på whippetrace
 
Vinny är en oerhört lättsam och trevlig tik. Hon tycker om att träna och få vara med i centrum. Hon är en riktig allround whippet som har testat på det mesta. Vinny är den som håller ihop flocken men ibland är hon alldeles för snäll. Även hon är av perfekt storlek med en mankhöjd på 47cm.
 
Förhoppningen med denna spännande kombination är såklart trevliga och friska individer. Förhoppningsvis kommer de kunna hävda sig både i utställningsringen och på fälten/banorna. Förhoppningsvis kommer de även kunna användas till andra roliga sporter så som agility, spår mm. Jag hoppas att de kommer bli av bra storlek inom rasstandarden och även ha fina kurvor som jag tycker en whippet ska ha. Men en sak är säker, de kommer bli fina familjemedlemmar.

Stamtavla: http://thewhippetarchives.net/testmating.php?dam=181720&sire=92215
 
Är du intresserad av denna kombination? Kontakta mig!
0763412995

 

Kontakt:
076-3412995
matildajerner@hotmail.com
 
Mitt namn är Matilda Jerner och jag föddes i maj 1993. Just nu bor jag i Skänninge som ligger i Östergötland. Som person är jag väldigt glad och positiv, jag har alltid följt mina drömmar och gått min egna väg.
Jag är uppvuxen med mycket djur och hästar låg i fokus då min mamma ägnade sig åt avel. Hästar var ett stort intresse och jag gick på både ridskola och travskola. På gården fanns det även såklart hund, katter och kaniner, senare hade vi även tamråttor. Jag har alltid haft ett stort djurintresse men det var inte förens jag var 15 år som mitt brinnande intresse för hundar startade. Det var nämligen då jag äntligen fick köpa min första egna hund. Sedan har det bara blivit mer och mer hund då jag började på Vretagymnasiet med inriktningen "djur".

Jag har gått oerhört många hundkurser sen jag skaffade första hunden och samtidigt som jag började gymnasiet så började jag hjälpa till på hundkurser. Några kurser som jag tycker är extra roliga och intressanta är just om hundens beteende och språk. Kurserna har format mig väldigt mycket inom hundvärlden, vilka metoder jag gillar och vilka olika "grenar" som passar mig som hundförare. Ganska snabbt uppkom drömmen om att själv få börja avla, fast då på hund. Nu börjar drömmen verkligen närma sig då jag väntar min allra första kull på min whippettik. 

Kort info om mina hundar
"Dixi" f. 20080503 Chihuahua blandning
 
RLD N RLD F Klenod's Vinny "Vinny"
f. 20110304 Whippet
Meriter:
Rallylydnads diplom Nybörjarklass
Rallylydnads diplom Fortsättningsklass
Utställd med CK
 Tilldelad whippetklubbensTrippelprise 2014
Whippetrace licens
Lure coursing licens
MH testad med skott
BPH testad med skott
Årets whippet "gröngöling" LC KM 2014
Placerad på flera whippetrace tävlingar
 
Zarabis Quibilah "Quilla"
f. 20131120 Saluki
Import Finland
Meriter:
Utställd med CK
BIS & BIS-2 valp, BIS-2 inofficiell utställning

Det jag hålla på med just nu med mina egna hundar är framförallt utställning, whippetrace, lure coursing och rallylydnad. Än så länge är det Vinny och jag som har tävlat, med ganska bra resultat. Quilla har varit på ett par utställningar och börjat testa på de här med lure coursing.

Då har jag startat upp en ny blogg. Framförallt för att följa Vinny och hennes kommande valpkull. Denna blogg kommer sedan kopplas till min hemsida via mitt kennelnamn så fort namnet är klart. Bloggen kommer handla om allt jag gör med hundarna så som tävlingar och träningar och andra aktiviteter.